گرده آلومینیوم
آلومینیوم یکی از فلزات پرکاربرد در صنعت است و گرده آلومینیوم یکی از پروفیلهای مهمی است که از آن در عملیات تراشکاری استفاده میشود. به دلیل خواص منحصربهفرد آلومینیوم از این فلز در صنایع مختلف استفاده میشود. پروفیل گرده آلومینیوم یکی از مقاطع پرمصرف پروفیل آلومینیوم با وزن کم، استحکام زیاد و طول عمر بالا است.
پوشاندن تقاطع یا بخشهای انتهایی دو محصول، استحکام و زیبایی ظاهری از موارد کاربرد گرده های آلومینیوم است. مقاومت بالا در برابر خوردگی و پوسیدگی، وزن سبک و استحکام از مزایای استفاده از گرده های آلومینیومی هستند. در این مقاله از گروه صنعتی تولیدی نورد پارس گرده آلومینیوم و مزایای استفاده از آن را بررسی میکنیم.
گرده آلومینیوم چیست؟
فرایند تهیه و تولید آلومینیوم در چند مرحله انجام و در تولید آن از فناوریهای پیشرفته استفاده میشود. گرده آلومینیوم یا همان میلگرد آلومینیوم میلههای گرد یا چندضلعی از جنس آلومینیوم هستند که برای ایجاد سازههای سبک و مقاوم از آنها در صنایع مختلف استفاده میشود. این متریالهای پرکاربرد از آلیاژهای مختلف آلومینیومی تولید میشوند و هریک ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند. بر اساس ترکیب آلیاژی، گردههای آلومینیوم در چند دسته قرار میگیرند که عبارتاند از:
۱. آلیاژ آلومینیوم ۱۰۵۰
آلیاژ آلومینیوم ۱۰۵۰ یکی از آلیاژهای سری ۱۰۰۰ است که به دلیل خلوص بالا و ویژگیهای برجستهای مانند هدایت الکتریکی و حرارتی مناسب، مقاومت به خوردگی بالا و قابلیت شکلپذیری عالی شناخته میشود. این آلیاژ اغلب در کاربردهایی که نیاز به سطح بالا و کیفیت بالا دارند، مانند تولید گرده آلومینیوم برای صنایع مختلف از جمله بستهبندی، ساختوساز و صنایع الکترونیکی استفاده میشود. آلومینیوم ۱۰۵۰ به علت خلوص بالای خود، دارای رسانایی الکتریکی حدود ۶۲٪ است که برای برخی کاربردهای خاص، به ویژه در صنعت الکتریکی، مناسب است.
۲. آلیاژ الومینیوم 2024
ماده خام مورداستفاده در صنایع هوایی، آلومینیوم 2024 است و گرده آلومینیوم آلیاژ 2024 بهصورت آلومینیوم اکسترودشده یا نورد سردشده به دو صورت استحکام بالا و متوسط وجود دارد. این نوع گرد آلومینیوم در شکلدهی و نورد سرد کاربرد زیادی داشته و از آن بهعنوان آلیاژ هوایی برای ماشینکاری میلهها استفاده میشود. علاوه بر استحکام بالا، غیرقابل اشتعال بودن و قابلیت بازیافت از دیگر مزایای استفاده از گرده های آلومینیومی است.
۳. آلیاژ آلومینیوم 5083
برای استحکام بخشیدن هر سازه از فلز استفاده میشود و آلومینیوم یکی از فلزات مهم، باکیفیت و مناسب برای این کار است. گرده آلومینیوم 5083 کاربرد زیادی در صنایع ساختمانی داشته و قیمت مناسبی دارد به همین دلیل میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای فلزات سنگین و گرانقیمت باشد.
۴. آلیاژ آلومینیوم 6061
سیلیسیم و منیزیم عناصر اصلی آلیاژ 6061 هستند و مهمترین ویژگیهای آن اکستروژن و قابلیت جوشکاری است. عناصر آلیاژی و سایر عناصر مورداستفاده خواص گرده آلومینیوم را تعیین میکنند که آلیاژ سری 6 در این رده قرار داشته و به دلیل اکسترودپذیربودن شناخته میشوند. آلیاژ 6061 در صنایع خودروسازی، تولید ماشین آلات برق، ماشین آلات حمل و نقل و… استفاده میشود.
۵. آلیاژ آلومینیوم 7075
استحکام بسیار بالا و قابلیت جوشکاری از ویژگیهای مهم آلیاژ 7075 است و کاربرد زیادی در صنایع ساختمانی، صنایع سنگین و تولید قطعات مکانیکی دارد. علاوه بر این، مقاومت بالا و سختی این آلیاژ آن را به متریال مناسبی برای استفاده در صنایع نظامی و هوافضا تبدیل کرده است.
۶. آلیاژ آلومینیوم 8011
آلیاژ آلومینیوم ۸۰۱۱ یک آلیاژ چندمنظوره است که به طور معمول در تولید فویلهای آلومینیومی و دیگر محصولات نازک آلومینیومی استفاده میشود. این آلیاژ، علاوه بر مقاومت بالا به خوردگی، دارای قابلیت شکلپذیری مطلوب و انعطافپذیری است که آن را برای کاربردهایی مانند بستهبندی مواد غذایی و دارویی مناسب میسازد. آلیاژ ۸۰۱۱ از ترکیب عناصر مانند آهن و سیلیکون استفاده میکند که باعث افزایش مقاومت مکانیکی و بهبود ویژگیهای کاربردی آن در ضخامتهای پایین میشود.